top of page

Afgelopen dagen ging mijn hoofd als een razende trein.De kinderen hadden schoolvakantie, ik had een planning waar ik niet aan toe ben gekomen en er waren ook nog nieuwe (leuke) dingen bij gekomen die ook nog uitgewerkt moesten worden. En dan heb ik het nog niet over de dagelijkse zorg, huishouden en gedachtegang.

Chareen allemaal leuk en aardig, maar nu komt er ook niets uit handen. Maak even een realistische planning. Maar voor een realistische planning moet je wel eerst de rust vinden. Ik heb de benenwagen gepakt en ben het park achter mijn huis ingelopen en heb de eerste de beste bank gepakt en plofte neer.

Om mijn grote to-do-lijst en al die roepende en zingende gedachten even uit te schakelen moet ik echt even ontspannen. Op zo een moment moet ik geen actieve ontspanning hebben zoals boksen voor mij werkt. Maar meditatie, die rust en aandacht helpt me.

Ik heb de meest simpele ontspanningsoefening toegepast. Ik heb mijn ogen gesloten en heb gelet op mijn ademhaling door goed in mijn neus en door mijn mond uit te ademen tijdens de oefening. Ik heb elk ledemaat in mijn lichaam aangespannen en weer losgelaten, ledemaat voor ledemaat. Tijdens de oefening werd ik al kalmer en werd mijn hoofd leger. Thuis aangekomen ben ik aan de slag gegaan met een planning. Ja, Chareen, dit ziet er overzichtelijk uit, dit gaat lukken. Ik kan er weer tegen aan.

Heb jij een (simpele) ontspanningsoefening die makkelijk toe te passen is? Leuk als we deze met elkaar delen.


Liefs,

Chareen www.denieuwevrouw.nl

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page