top of page

Grenzen aangeven is een must!

Grenzen een woord die je op meerdere manieren kan uitleggen en kan gebruiken. Een woord dat voor mij veel zegt.


Je grenzen aangeven bijvoorbeeld; wat wil JIJ? Wat is goed voor JOU? Zonder dat je denkt aan anderen. Als je vanavond vroeg naar bed wilt; doe het. Als je een avond niet uit wilt; maar wilt bankhangen, doe het. Gun je lichaam rust en gun jezelf tijd voor jezelf, om bij te komen of je gedachten op een rijtje te krijgen.


Je grenzen aangeven is wennen, vooral als je het niet eerder hebt gedaan. Je omgeving is gewend dat je bijvoorbeeld altijd ja zegt. Maar vergeet niet, nee zeggen mag. Het is niet verkeerd om voor jezelf te kiezen.


Ik heb mezelf ook grenzen opgelegd. Dat kan ik niet, dat durf ik niet. Het moment dat ik mijn grenzen besefte, was het moment dat ik voor het eerst vloog en het gevoel had er zijn geen grenzen. Als ik iets wil moet ik ervoor gaan. Ja nieuwe dingen zijn eng en spannend. Maar ik laat me er niet meer door tegen houden.
Dat is ook de reden van het beginnen van mijn eigen bedrijf. Daar ligt mijn hart, dat maakt mij blij. En wie ben ik om mijn eigen geluk in de weg te staan..


Als je iets echt wilt, ga ervoor !


Heb jij grenzen die je jezelf oplegt en waardoor je (on)bewust dingen niet doet?


liefs,

kelly

http://www.zinhs.nl/54 weergaven0 opmerkingen
bottom of page