top of page

Hoe boos word jij als ouder?

Bijgewerkt op: 21 jan. 2020Als ouder leer je jouw kind grenzen en regels, wanneer je kind deze overtreedt kan je als ouder boos worden, iets wat volstrekt begrijpelijk is. Regels en grenzen zijn er niet voor niets en worden in het belang van het kind gemaakt. Maar hoe boos wordt jij als ouder, wanneer je kind de regels en grenzen overtreedt? Hoe effectief is jouw boosheid?


In het geval van bovenstaand artikel, heeft een meisje van 17 jaar, gelogen over een relatie en seks die zij had met een 24 jarige man. De vader is zo boos hierover geworden, dat hij haar haren heeft afgeknipt plus haar midden in de nacht “ tijdelijk heeft achtergelaten op de snelweg. Door deze situatie verblijft het meisje nu elders, is jeugdzorg betrokken en heeft vader een werkstraf plus een contactverbod opgelegd gekregen.


Wat vindt jij van het oordeel van de rechter? Is het oordeel te zwaar, of vindt je het terecht?

Ik denk dat deze vader heel veel van zijn dochter houdt, maar dat hij door zijn boosheid niet meer

helder kon nadenken. In zijn boosheid is hij het belang van zijn dochter verloren. Het afknippen van het haar is vernederend en het achterlaten op een snelweg midden in de nacht is levensgevaarlijk. Daarbij is de mate van boosheid allesbehalve effectief geweest, maar heeft het juist meer schade opgeleverd.Hoe zou jij als ouder in deze situatie hebben gehandeld?

Let’s talk!


Warme groet,

Evelien

34 weergaven0 opmerkingen
bottom of page