top of page

Hoe ga ik om met huiselijk geweld?

Huiselijk geweld is een ernstig probleem dat niet genegeerd mag worden. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen als je te maken hebt met huiselijk geweld:


1. Zoek hulp: Zoek professionele hulp bij een hulporganisatie voor slachtoffers van huiselijk geweld. Zij kunnen je helpen bij het vinden van de juiste hulp en ondersteuning. Neem contact op met Ted Klosterboer van Stichting Praat Home - Stichting Praat


2. Praat erover: Praat met iemand die je vertrouwt over wat er gebeurt. Dit kan een vriend(in), familielid of huisarts zijn.


3. Verlaat de situatie: Als je jezelf of anderen in gevaar voelt, verlaat dan onmiddellijk de situatie. Zoek een veilige plek om naartoe te gaan, zoals een vriend(in) of familielid. Wist je dat er een opvanghuis voor vrouwen is. Check Hostelle - A female only hostel in Amsterdam in de Amsterdamse Poort en kom in contact met een mooie community waar jij je even veilig en ontspannen kan voelen.


4. Maak een veiligheidsplan: Maak een veiligheidsplan voor het geval je in de toekomst in gevaar komt. Dit kan onder meer bestaan uit het hebben van een veilige plek om naartoe te gaan, het opslaan van belangrijke documenten en het hebben van een noodplan.


5. Neem contact op met de politie: Als je jezelf of anderen in gevaar voelt, neem dan onmiddellijk contact op met de politie. Je kan ook contact opnemen met de Ouder- en kind teams in jouw buurt Home - Ouder- en Kindteams Amsterdam Ouder- en Kindteams Amsterdam Opvoeden, opgroeien en gezondheid (oktamsterdam.nl)


6. Zoek professionele hulp: Zoek professionele hulp bij een psycholoog of therapeut om te helpen bij het verwerken van de ervaring en het herstellen van de gevolgen van huiselijk geweld.


Het belangrijkste is om te onthouden dat huiselijk geweld niet jouw schuld is en dat er hulp beschikbaar is voor zowel jij als slachtoffer als degene die jou pijn doet. Zoek professionele hulp en praat erover met iemand die je vertrouwt. Blijf veilig en neem de nodige stappen om jezelf te beschermen.

6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page