top of page

"Holistische benadering: Een reis naar persoonlijke groei en teamversterking"

Om mijn depressie te overwinnen en mijn organisatie succesvol te maken, heb ik 17 jaar geleden voor een holistische aanpak gekozen. Het is een reis geweest die diep in mezelf en mijn voorouders heeft gegraven, zodat ik kon werken aan mijn trauma's en de trauma's die generaties lang zijn doorgegeven. Deze diepgaande innerlijke werkzaamheden hebben ervoor gezorgd dat zowel ik als de fundering van mijn organisatie in balans zijn gekomen.Het was een proces van luisteren naar mijn intuïtie en het maken van keuzes die anderen niet altijd begrepen. Het is begrijpelijk dat mijn visie, die ik als een goddelijke ingeving beschouw, niet door iedereen kan worden gezien. Het vereist een diepgeworteld vertrouwen in wat God mij heeft laten zien. Deze reis is zo buitengewoon dat het soms onwerkelijk lijkt.


Het afgelopen jaar is een periode geweest waarin ik intensief heb gewerkt aan mijn eigen herstel, maar ook aan het creëren van een op maat gemaakt traject voor de ouders die getroffen zijn door het toeslagenschandaal. De komende drie jaar zullen we deze ouders begeleiden in hun re-integratieproces, waarbij we hen ondersteunen bij het vinden van vrijwilligerswerk, betaald werk of het opzetten van een eigen onderneming. Het is een taak waar ik enorm dankbaar en trots op ben dat wij dit kunnen doen.Ik ben me bewust van het feit dat dit geen gemakkelijke taak is. Het vergt veel inspanning, toewijding en ook mentale veerkracht.

Om ervoor te zorgen dat ons team stabiel is en optimaal kan functioneren, heb ik ervoor gekozen om samen te werken met een holistisch team van therapeuten en coaches. Deze zullen ons niet alleen individueel ondersteunen, maar ook als team begeleiden op een holistische manier. Dit betekent dat we niet alleen naar de individuele behoeften kijken, maar ook naar de dynamiek en balans binnen het gehele team.Twee weken geleden hebben we een geweldige en leerzame dag gehad, waarbij we werden begeleid door Gracia Clijdesdale (Holistisch therapeut, Elias Simonse(systematisch opsteller), Lucien Baag (coach) en Rayan Van heinigen (relatie therapeut). Deze dag verliep precies zoals ik had gehoopt. We hebben diepgaande gesprekken gevoerd over de impact van trauma, rouwverwerking en heling. Daarnaast hebben we ons verdiept in groepsdynamica en communicatie, en hebben we de dag afgesloten met een organisatie opstelling.Deze dag was indrukwekkend en heeft mij bevestiging gegeven van mijn visie en doelen. Het heeft mijn inzicht vergroot en heeft ervoor gezorgd dat ik nog sterker geloof dat deze holistische aanpak de sleutel is tot het succes van ons team. Iedereen was enthousiast en dankbaar voor deze dag, en we kijken alweer uit naar de volgende sessie.


Ik voel sterk dat het belangrijk is om dergelijke sessies minstens één keer per jaar te organiseren, zodat we als team in een goede flow blijven en blijven groeien.


Al met al was het een geweldige en leerzame ervaring. Het heeft me geholpen om mijn eigen persoonlijke groei voort te zetten en tegelijkertijd mijn team te versterken. Ik ben ervan overtuigd dat deze holistische benadering de sleutel is tot het succes van mijn organisatie en het bereiken van onze doelen.


Ik ben dankbaar voor de reis die ik heb gemaakt en kijk vol vertrouwen uit naar de toekomst.


Sharing is caring 🙏🏾💜

Marisa Lisse

18 weergaven0 opmerkingen
bottom of page