top of page

Ik voel mij gediscrimineerd. Hoe ga ik hiermee om?

Bijgewerkt op: 8 apr. 2023Discriminatie is niet acceptabel! Er zijn verschillende verschijningen waar discriminatie zich openbaar. Dit kan gaan om huidskleur, religie, standpunten, geslacht, leeftijd etc.


Hier zijn enkele manieren om met discriminatie om te gaan:


1. Herken en erken discriminatie: Het is belangrijk om te weten wat discriminatie is en hoe het eruit ziet. Als je het herkent, kun je er iets aan doen.


2. Documenteer het bewijs: Als je te maken hebt met discriminatie, probeer dan bewijs te verzamelen. Dit kan als steun dienen als je het probleem wilt aanpakken.


3. Bespreek het met iemand: Praat met iemand over wat er gebeurd is en hoe het je heeft beïnvloed. Dit kan een vriend, familielid of zelfs een professional zijn.


4. Wees assertief: Als je wordt gediscrimineerd, wees dan assertief. Laat de dader weten dat hun gedrag onaanvaardbaar is.


5. Zoek hulp: Als je niet weet wat je moet doen, zoek dan hulp. Er zijn organisaties die je kunnen helpen met discriminatie-gerelateerde problemen. Je mag ook altijd contact met ons team opnemen. Boek een ME-Coffee Meetup met onze professionals en kom langs voor een kennismaking.


6. Onderwijs jezelf en anderen: Leer meer over discriminatie en de impact ervan. Onderwijs anderen over de ernst van discriminatie en hoe het kan worden bestreden.

7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page