top of page

Lekker in je vel met je sensuele kracht


Art of Feminine Presence trainer, Isabody coach & Mom Entrepreneurs Ambassadrice Nederland & Singapore, Lenny Suijkerbuijk

Je mooi voelen. Je gezien voelen. Je welkom en goed genoeg voelen. In verbinding zijn met je sensuele energie. Het hoort bij totale transformatie.


Werken aan je gezondheid bestaat niet alleen uit sporten, gezond eten, emotionele en mentale balans. Daar hoort ook bij een gezonde kijk op en verbinding met je eigen seksualiteit, kunnen genieten van jouw sensualiteit. Kunnen ontvangen. Voor velen is het een hekel punt: je sensuele kracht voelen, ermee zijn, ermee werken, het belichamen. Velen weten niet eens hoe 'sensuele' kracht voelt. Het is een vergeten stuk.


Je hartenwens

Nadat ik bevallen was van mijn zoontje 7 jaar geleden verloor ik verbinding met mijn lichaam. De hormonen leken mijn emotionele leven te beheersen en mijn zelfbeeld zakte naar het nulpunt. Ik voelde me aards lelijk en kon me alleen nog maar focussen op mijn uiterlijk. Ik vergeleek mezelf constant met andere vrouwen en voelde me gedeprimeerd over mijn hele zijn. Ik belandde in een vicieuze cirkel van 'foute mannen' aantrekken; ik was op zoek naar een soulmate waarmee ik mijn leven kon delen, niet naar een one night stand. De kansloze datingsites waar ik op zat gaven me nu niet bepaald hoop. En ik moest en zou een levenspartner aantrekken. Simpelweg omdat ik ernaar verlangde. Maar als je alleenstaande moeder bent dan verandert er een hoop. Ik moest ook aan mijn zoontje denken: wie ik in ons leventje zou laten zou van verdomd goeden huize moeten komen. Ik was niet van plan om de eerste beste kerel die mij een beetje goed over mezelf zou laten voelen toe te laten. Nee, ik wilde het beste van het beste voor ons. Maar als je zo slecht over jezelf en over je lichaam denkt kun je niet verwachten dat je met diezelfde energie geluk aan gaat trekken. Het was een brandend verlangen dat ik lang had ontkend; maar ik wist dat ik beter verdiende en mijn zoontje was mijn grootste inspiratie. Voor hem wilde ik de liefde leven met mijn droomman. Dus ik stopte met kreten als: 'ik heb geen man nodig!'. Luister naar je hartenwens. Het is er niet zomaar.


Art of Feminine Presence - op een positieve manier opgemerkt worden

Dankzij de Art of Feminine Presence (AFP) trainingen van Rachael Jayne Groover begon ik mezelf weer te waarderen. Art of Feminine Presence oefeningen helpen o.a. je gevoel van eigenwaarde te boosten dmv energie en lichaamswerk. Het helpt je om weer in contact te komen met de Godin in jou. En ja, ik weet het... veel vrouwen haken al af wanneer ze het woord 'Godin' lezen. Want oooeeehhh, dat is te zweefteverig. Weet je wat zweefteverig is? Niet gegrond zijn in je lichaam.

Jezelf naar beneden praten. Jezelf op je kop geven. Dát is pas zweefteven gedoe in mijn ogen. Als je een aversie hebt tegen het woord 'Godin' met een vette hoofdletter 'G', dan wordt het misschien eens tijd om te ontdekken waarom dat zo is. Mag je geen Godin zijn? Mag je niet stralen van binnenuit, sterk zijn op een krachtige én vrouwelijke manier?


We nemen ongemerkt zoveel rollen op ons; de rol van de perfecte vriendin, moeder, partner, werknemer, businessvrouw ... en vaak doen we dit met een overwegend mannelijke energie. We moeten onszelf dan bewijzen, onze 'schouders eronder zetten', doelen stellen, actie ondernemen. ... Wie zegt dat werken vanuit je vrouwelijke essentie niet net zo krachtig kan zijn? Angst! Angst om te voelen hoe we kunnen zijn als we volledig in onze eigen authentieke kracht zouden zijn maken dat we een aversie hebben of disconnecten met de vrouwelijke, sensuele energie. Terwijl het juist zo hard nodig is om daarmee in verbinding te zijn. Er heerst een enorme taboe op je eigen sensuele kracht / energie. Laten we er vooral niet over praten. Laten we vooral 'normaal' doen. Waarom het zo confronterend is? Omdat we allerlei rollen op ons nemen en in verbinding zijn met onszelf is doodeng.


Hoewel de technieken zijn ontworpen voor vrouwen hebben ook mannen positieve resultaten doordat de vrouwelijke en mannelijke energie meer op elkaar zijn afgestemd. De sensuele energie voor de vrouw is gezeteld in het baarmoedergebied, de heupen. Wanneer je dit gebied activeert en je verbindt het met de energie in je hartgebied en het centrum van je hoofd, dan laat je jouw vrouwelijke energie volop stromen. AFP oefeningen helpen de baarmoederruimte schoon te maken, te helen. Waarom is dat zo belangrijk?


De baarmoederruimte: een plek om thuis te komen

Veel traumas zijn gezeteld in de baarmoeder. Dat kan te maken hebben met seksueel misbruik, maar ook door andere traumatische gebeurtenissen in ons leven. Verraad van een beste vriendin bijvoorbeeld om maar iets te noemen.

Wanneer we dit gedeelte van onszelf wegschuiven kunnen emotionele klachten, depressies, burn outs optreden. Ik werk al meer dan 20 jaar met vrouwen die een laag zelfbeeld hebben, die depressief zijn, een burnout hebben. Je verbinden met je sensuele energie is voor velen die ik heb geholpen het missende stuk op weg naar heling / transformatie. Wanneer we dit gedeelte van onszelf ontkennen zijn zullen we bevestiging en goedkeuring van buitenaf blijven zoeken, zijn we afgesneden van onze warmte, onze zachte en oh zo krachtige kant, onze innerlijke vrouwelijke kracht, onze spontaniteit, ons creatievermogen.


Dat creatievermogen hebben we nodig om te manifesteren wat wij willen: een fijne liefderelatie, vriendschappen, een succesvolle carrière. Zeker als je als kind al duidelijk wordt gemaakt dat je niet welkom bent, wanneer je in een relatie zit waarin je verteld wordt dat je niets waard bent, wanneer een andere vrouw je onverwachts pijn doet en je vertrouwen schaadt, wanneer je seksueel misbruikt ben ... is het van groot belang dat je de connectie met jouw innerlijke / sensuele kracht hersteld, zodat je voelt: ik ben meer dan goed genoeg! Zodat je weer volledig in jouw eigen kracht kan komen, grenzen aan kunt geven en blij kan zijn met jezelf! Zodat de focus op dat je alleen goed genoeg bent als je 'lekker slank' bent verdwijnt en plaatsmaakt voor: ik hou van mezelf met alles wat ik heb en niet ben. Sensuele energie heeft geen zak te maken met 'platte seks'. Het is een energie die zo krachtig is, dat wanneer je je ermee verbindt jij straalt van binnenuit, ipv dat je hoeft te forceren dat je je geweldig voelt.

Eerst naar binnen keren voordat je je realiteit kunt creëeren

Of je nu je droom partner aan wil trekken, een succesvolle business op wil zetten, beter wil kunnen verbinden met je kinderen, zolang je niet thuis komt in jezelf, zal het keihard werken zijn vanuit een energie waarmee je aan het pushen bent i.p.v. dat het gaat stromen voor je. Ben je het niet zat om constant te moeten pushen, jezelf te moeten bewijzen, op zoek te gaan naar bevestiging?

Na de trainingen kon ik mijn lichaam weer beter voelen en accepteren. De sensuele energie die ik vergeten was kwam weer terug en als alleenstaande moeder was dat toen een welkome verrassing. Ik projecteerde mijn verlangen om Mr. Right te vinden niet op langer op het 'daarbuiten' zoeken of op zoek zijn naar iemand uit angst om alleen te zijn. Ik keerde naar binnen en toen ik door de AFP trainingen beter in mijn vel kwam te zitten, wist ik precies wat ik wilde in een soulmate en ja hoor, ... Vier weken na mijn trainingen kwam hij op mijn pad. Mijn lieve Chris die me vanaf dag 1 adoreerde. Hij behandelde me als een koningin. Als een Godin (komt ze weer met dat woord, jak). En dat doet hij nog steeds. Hij adopteerde mijn zoontje (hoe gaaf he!) en liet me ervaren dat ik de mooiste vrouw ter wereld ben. En dat doet hij nog steeds, elke dag weer geeft hij mij het gevoel dat ik er toe doe, dat ik prachtig ben, dat ik er mag zijn en dat hij ernaar blijft verlangen om ons mooie leventje te leiden.


Toch moet ook ik aan mijn verbinding met mijn lichaam en sensualiteit blijven werken. Omdat het nu eenmaal hoort bij een gezond leven. Het is net als dat je goed blijft letten op wat je eet. Werken aan de relatie met jezelf zodat je kunt leven vanuit je essentie is extreem belangrijk. Maar omdat het onderwerp gevoelig kan zijn kijken we er liever niet naar. Maar weet je, sensuele energie betekent 'levenskracht'. Je lichaam is gevuld met een zinderende levensenergie, waardoor jij je aantrekkelijk, vrolijk, positief, krachtig voelt. Wanneer je dit niet meer ervaart kunnen AFP oefeningen je daarmee helpen. Get your 'sexy back', in jouw authentieke kracht staan en overvloed creëeren vanuit nieuwsgierigheid, enthousiasme, passie i.p.v. het 'moeten' (mannelijke energie).


De vorm van je lichaam

Zegt niets over of je je niet woest aantrekkelijk kunt voelen. Het zegt niets over hoe sexy en aantrekkelijk je je kan voelen. Of je nu slank of mollig bent of dat je overgewicht hebt in ernstige mate; je kunt je NU sexy, sensueel en heerlijk voelen. Laat de vorm van je lichaam niet bepalen in welke mate je in verbinding kunt zijn met jouw prachtige essentie. Stralen doe jij van binnenuit. Een tikje 'stout' zijn vanuit je diepste essentie is héérlijk. Experimenteer ermee.


Wil je een keer een training volgen van mij: voorlopig werk ik aan mijn herstel. Like mijn Facebookpagina en blijf zo op de hoogte van cursussen en workshops in de toekomst. Je zal het raden: ik gebruik de AFP technieken tijdens mijn herstel. Dus, .... I'll be back!


Ik deel graag een verhaal met jullie. Het omschrijft de essentie van wat mijn man vaak aan mij laat weten. Het is de moeite waard om te lezen.


Liefs,

Lenny

============================================================ Ze keek in de spiegel, toen keek ze naar hem, hij zat in bed, ze vroeg hem, hou je nog van me? Hij antwoordde, net als de eerste dag.

Heb je gemerkt dat mijn lichaam niet meer dezelfde is als toen we elkaar ontmoetten? Hij antwoordde. Nee, helemaal niet.

Ze legde haar handen op haar buik en vroeg hem, heb je gemerkt dat mijn buik zwaarder is, hij antwoordde. Nee, helemaal niet.

Ze trok haar badjas uit en keek naar haar benen en vroeg hem, Heb je gemerkt dat mijn benen niet zo hard en glad zijn als vroeger? Hij antwoordde. Nog niet.

Toen kwam ze naar hem toe met tranen in de ogen vroeg hem, Dus wat doe je aan mijn zijde als je me niet meer ziet, als je niet beseft hoeveel mijn lichaam is veranderd, besef je niet dat ik niet dezelfde ben van gisteren? Hij lachte en zei: Kijk hoe je bent, als ik je lichaam aanraak, voelde ik je manier van liefhebben, zie ik een hart vol goedheid, ik zie je sensueel figuur, ik weet dat jij voor mij de perfecte vorm hebt, jij hebt mij dan ook het mooiste geschonken wat ik kan krijgen, kinderen...

Vrouw... wees niet verdrietig over hoe je jezelf ziet, wees blij voor wat ik nog voel. Ik werd verliefd op de sensualiteit en de goedheid van je ziel, niet de ijdelheid van je lichaam.... en door de tranen tekende hij een glimlach die haar gezicht weer deed stralen...*Over Lenny:

Lenny heeft in december 2018 een hersenbloeding gehad en neemt haar lezers mee op reis tijdens haar herstel. Naast de hersenbloeding heeft Lenny chronische en erfelijke ziektes. Desondanks haar situatie vecht ze om alles uit het leven te halen. Ze is getrouwd met Chris en moeder van Aiden (7). Samen wonen ze in Singapore. Als ex-alleenstaande moeder met torenhoge schulden weet Lenny hoe het is om te overleven i.p.v. leven. Lenny is al meer dan 20 jaar coach voor vrouwen (gespecialiseerd in mentaal, emotioneel, energetisch en lichaamswerk), Art of Feminine Presence teacher en trainer op women empowerment events. Lenny leidt het Mom Entrepreneurs team in Singapore. In Singapore heeft ze een succesvolle internationale coachingspraktijk opgebouwd.

Tot slot leidt Lenny een succesvol team binnen haar netwerkmarketing business en traint ze haar GlamSquad om op een integere, effectieve en professionele manier om hun netwerkmarketing business op te zetten en uit te voeren, waar veel ruimte is voor zelfontwikkeling. Haar missie is om netwerkmarketing op een positieve en eerlijke manier uit te voeren en om het imago een boost te geven. Als Art of Feminine Presence teacher helpt Lenny vrouwen zich te verbinden met hun lichaam, hun zielsmissie, hun spirituele pad te ontdekken & te ontwikkelen.

Volg Lenny hier:

25 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page