top of page

Maak kennis met Lovia Opoku, gepassioneerde duizendpoot en trots van Amsterdam Zuidoost

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam Zuidoost. Warm ontvangen worden wanneer je op bezoek komt, je leukste outfit op de Zondag dragen, uren wachten op je moeder die ‘laatste’ groetjes op een feest. Dit zijn zinnen die algemeen bekend zijn voor mensen vanuit soortgelijke gemeenschappen/culturen.Toen ik jong was, kon ik mij ontzettend irriteren aan alle rare werkwijzen van mijn ouders. Bijvoorbeeld: je geeft alleen met je rechterhand. Nu ik ouder ben, begrijp ik meer waarom culturele handelingen op een bepaalde manier verlopen. Mijn ‘Waarom?’ wordt met het jaar dat ik ouder wordt beantwoordt. My inner child is happy!!


Als vrouw van kleur loop ik tegen het ‘Angry Black Woman’ beeld. Zodra ik gepassioneerd, geïnteresseerd of geïrriteerd praat, wordt er iets over mijn houding of gezichtsuitdrukkingen gesproken. Dit zorgt ervoor dat ik ALLEEN een vertrouwde en veilig omgeving volledig mezelf kan zijn. Ik ervaar het als een vermoeiende ervaring, want Lotte van het Gooi mag wel al haar emoties uiten zonder oordeel. Maar goed, ik ben blij met wie ik ben en ze MOETEN mij accepteren zoals ik ben.

Mijn dromen zijn in de ontwikkelingsfase. Ik leer mezelf opnieuw kennen als moeder, vrouw, zus, vriendin en MEZELF. Ik ontdek nieuwe talenten en skills die ik nog nooit eerder heb benut. Wat ik iedereen adviseer is: Als je niet weet wat je wilt doen, kijk wat je leuk vindt en bestudeer het!


Mijn GROOTSTE les die ik heb geleerd is: DOE HET! GEWOON DOEN! Wat gaat er gebeuren als je het doet? Hoe voel je je als je het niet hebt geprobeerd? Dit zijn de vragen die je jezelf moet stellen, zodra je twijfelt en/of angst voelt. VRAAG HULP. Ik weet als de beste hoe eng hulp vragen kan zijn, maar je hoeft niet alles alleen te doen.


Wil je in contact komen met Lovia?

Volg en like haar via LinkedIn, Instagram of via WelkominZuidoost!


184 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page