top of page

Mom Entrepreneurs: Een krachtbron in een tijd van ellendeIn 2012 begon ik met de Mom Entrepreneurs community zonder te weten dat het een van mijn grootste reddingen zou zijn. Als gedupeerde ouder van het beruchte toeslagenschandaal krijg ik vaak de vraag hoe ik het allemaal voor elkaar heb gekregen. Het antwoord is simpel – mede dankzij mijn ouders en de community sta ik hier vandaag de dag.


In tijden van crisis en spanning is het hebben van een sterk netwerk essentieel. Het maakt niet uit of het gaat om een persoonlijke crisis zoals een ziekte of een zakelijke noodzaak zoals faillissement; het hebben van een gemeenschap om op terug te vallen kan het verschil maken tussen opstaan en vallen. Voor mij was dat netwerk de Mom Entrepreneurs community.


De Mom Entrepreneurs community is een groep van vrouwelijke ondernemers die elkaar helpen en ondersteunen. De community is ontstaan vanuit een behoefte aan verbinding en steun tussen moeders die een eigen bedrijf hebben. Als alleenstaande moeder met een eigen bedrijf was het voor mij niet altijd makkelijk om alle ballen in de lucht te houden. Door deze community op te richten kon ik advies krijgen van andere ondernemers en tegelijkertijd mijn eigen kennis en ervaring delen.


Maar het waren niet alleen de zakelijke aspecten die mij hielpen. Toen ik in de problemen raakte door het toeslagenschandaal, waren de Mom Entrepreneurs er om mij te steunen. Het was dankzij hen dat ik mijn verhaal kon delen en dat er door anderen werd geholpen met praktische zaken. Het was ontroerend om te zien hoe mensen zich vrijwillig inspanden om mij en mijn gezin te helpen tijdens een moeilijke periode.

Maar mijn persoonlijke redding was slechts het topje van de ijsberg. De Mom Entrepreneurs community heeft mij geholpen om mijn zelfvertrouwen te vergroten en om nieuwe ideeën te krijgen. Wanneer ik vastzat in mijn bedrijf, kon ik altijd rekenen op de inzichten van andere ondernemers. Het was een bron van inspiratie en motivatie en in alle eerlijkheid, zonder deze community zou ik niet staan waar ik nu sta.


De kracht van de gemeenschap is ongelooflijk als je deze weet te bereiken en in te zetten. Het is belangrijk om te begrijpen dat je niet alles alleen hoeft te doen en dat het soms oké is om toe te geven dat je hulp nodig hebt. Door deel uit te maken van een gemeenschap bouw je niet alleen aan je eigen vermogen als ondernemer, maar toon je ook dat je open staat voor verbinding en samenwerking.


Kortom, de Mom Entrepreneurs community heeft mij geholpen om door moeilijke tijden te komen en heeft mij geïnspireerd om te groeien als ondernemer en als mens. Ik ben dankbaar voor deze gemeenschap en zal voor altijd inzetten om mijn eigen bijdrage te leveren aan het ondersteunen van anderen.


De kracht van de gemeenschap is ongeëvenaard en kan een ongelooflijke bron van steun en motivatie zijn voor ieder van ons


ps. Hier mocht ik pitchen op een event, en dat terwijl ik nog schulden had en onder bewind stond. Laat jouw situatie je niet beperken in je groei, probeer er altijd het beste van te maken.


Sharing is Caring 💜


Marisa Lisse

Intuïtief Branding Coach
53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page