top of page

Mom Entrepreneurs werkt samen met Masterplan Zuidoost

Veel bewoners wonen met trots in Zuidoost, maar er zijn dingen die beter kunnen. Daarom willen we de komende jaren samen met elkaar meer kansen creëren voor jongeren, de leefbaarheid in de wijk vergroten en Zuidoost veiliger maken.
Het Masterplan is opgericht om met elkaar te werken aan verbeteringen op het gebied van wonen, werken, onderwijs en veiligheid – nu én in de toekomst.
Het stadsdeel Zuidoost is een dynamisch en vitaal stadsdeel met een internationale uitstraling en zijn 90.000 inwoners, meer dan 100 culturen en circa 50.000 arbeidsplaatsen. Het is een gebied waar het goed wonen en plezierig recreëren is.
Het stadsdeel kent ook de nodige uitdagingen, en daarom heeft een alliantie van onder andere bewoners, woningcorporaties, partners van het Social pact, ondernemers, werkgevers, jeugdhulp en onderwijs, politie, OM, Rijk en Gemeente Amsterdam de handen ineen geslagen en werken zij samen op weg naar 2040 met de volgende drie doelen voor ogen:

• Duurzame verbetering van het perspectief van de jeugd.
• Duurzame verbetering van de veiligheid.
• Duurzame verbetering van de leefbaarheid.

Het Masterplan Zuidoost gaat over alle leefgebieden en de inwoners van zuidoost. Het gaat over wonen, werken, opgroeien, het ontwikkelen van talenten. Het gaat over kansengelijkheid. Hiervoor hebben zijn 5 ambities geformuleerd die leidend zijn:

• inclusie en participatie
• wonen en veiligheid
• jeugd en onderwijs
• werk en economie
• sturing en samenwerking

Binnen deze ambities zijn doorbraken geformuleerd, waaraan in gezamenlijkheid door de partners uitvoering wordt gegeven. De doorbraakteams hebben regie op de uitvoering van de doorbraken en bestaan uit een voorzitter, een programmaregisseur, inhoudelijke experts als vertegenwoordigers van verschillende partners.

Meer weten over Masterplan Zuidoost? Check de website of lees hier meer over Masterplan
68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page