top of page

Ouders in Amsterdam nemen de regie over hun eigen herstel


Na een lange en moeizame strijd van 8 maanden hebben wij, samen met GroenLinks, Denk en andere toeslagenouders, eindelijk een motie kunnen indienen. Ons doel was duidelijk: we willen dat ouders zelf de regie nemen in hun eigen herstel. Momenteel gaat het niet goed met veel ouders, die opnieuw in traumatische situaties belanden vanwege de vele fouten die nog steeds gemaakt worden en het feit dat we nog steeds als criminelen behandeld worden. Gelukkig hebben we gisteren een met het doorbraak team, kind regeling en met Prinses Laurentien positief gesprek gehad en zijn we vastbesloten om samen met andere ouders te strijden voor een gelijkwaardig herstel.


Een langdurige strijd:

Het is geen geheim dat dit gevecht niet makkelijk is geweest. De toeslagenaffaire heeft vele gezinnen verwoest en het vertrouwen in de overheid ernstig beschadigd. Als ouders voelden we ons machteloos en onrechtvaardig behandeld. Maar we hebben ons verzameld, hebben de krachten gebundeld met andere gedupeerde ouders en hebben ons niet laten weerhouden.


De kracht van samenwerking:

Het is inspirerend om te zien hoeveel we kunnen bereiken wanneer we samenwerken. Door de handen ineen te slaan met GroenLinks, Denk en andere toeslagenouders hebben we een sterke coalitie gevormd die onze stem kracht bijzet. Samen hebben we de motie kunnen indienen, waarin we pleiten voor de regie van ouders over hun eigen herstel.


Een gelijkwaardig herstel:

Momenteel zijn veel ouders nog steeds in een uiterst kwetsbare positie. Fouten in het herstelproces zorgen ervoor dat ze opnieuw geconfronteerd worden met traumatische ervaringen. Dit mag niet langer zo doorgaan. We willen dat ouders gelijkwaardig worden behandeld en dat hun stem gehoord wordt in het herstelproces. Niet langer willen we als criminelen worden behandeld, maar als slachtoffers van een onrechtvaardig systeem.


Een gesprek met Prinses Laurentien:

Gisteren hebben we de eer gehad om een gesprek te voeren met Prinses Laurentien. Het was een bijzonder moment, waarin we onze zorgen en ervaringen met haar hebben kunnen delen. Prinses Laurentien heeft een luisterend oor geboden en heeft haar steun toegezegd in onze strijd voor een gelijkwaardig herstel. Samen met haar en andere ouders zullen we ons blijven inzetten om verandering te bewerkstelligen.Een blik op de toekomst:

Hoewel de weg naar herstel nog steeds lang lijkt, zijn we vastberaden om door te blijven vechten. We willen niet langer afhankelijk zijn van een systeem dat ons als criminelen bestempelt. We willen onze regie terug, zodat we zelf kunnen werken aan ons herstel. Samen met GroenLinks, Denk en andere toeslagenouders zullen we blijven lobbyen en strijden voor een eerlijke behandeling en een gelijkwaardig herstel.


Daarnaast zullen we blijven samenwerken met Prinses Laurentien en andere betrokken partijen om verandering te bewerkstelligen. Het gesprek met Prinses Laurentien heeft ons hoop gegeven en we zijn dankbaar voor haar steun. Samen zullen we ons inzetten om ervoor te zorgen dat geen enkele ouder nog langer slachtoffer wordt van een onrechtvaardig systeem.


Daarnaast willen we ook andere ouders aanmoedigen om hun stem te laten horen. Samen staan we sterker en kunnen we een vuist maken tegen onrechtvaardigheid. Door onze ervaringen te delen en ons te verenigen, kunnen we druk uitoefenen op de politiek en de overheid om veranderingen door te voeren.


We willen ouders aanmoedigen om actief deel te nemen aan de politieke discussie en om hun verhalen te delen. Alleen door onze stem te laten horen, kunnen we de verandering realiseren die we nodig hebben. Samen kunnen we ervoor zorgen dat ouders eindelijk de regie nemen over hun eigen herstel.


Het is tijd dat ouders zelf de regie nemen over hun eigen herstel. De toeslagenaffaire heeft vele gezinnen verwoest en het vertrouwen in de overheid ernstig beschadigd. Samen met GroenLinks, Denk, Prinses Laurentien en andere ouders zullen we blijven strijden voor een gelijkwaardig herstel. We willen niet langer als criminelen behandeld worden, maar als  survivors van een onrechtvaardig systeem. Door onze stem te laten horen en ons te blijven inzetten, zullen we verandering bewerkstelligen. Laten we samenwerken en ervoor zorgen dat ouders eindelijk de regie terugkrijgen die ze verdienen.


Ben jij een gudepeerde ouder die ook hulp nodig heeft contact mij via: https://chat.whatsapp.com/Expe9xqVNo31rzgATfRDye

Samen staan we sterker 💜🙏🏾


What Us Grow ✨


Marisa Lisse

Intuïtief Branding Coach

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page