top of page

Samenwerken voor herstel: Een reis naar gerechtigheid voor gedupeerde ouders

Het afgelopen jaar heb ik me verdiept in het toeslagenschandaal, niet alleen als een gedupeerde ouder en proffesional maar ook als een vastberaden individu die niet langer kon zwijgen over de fouten en het handelen van ambtenaren en medewerkers van het buurtteam. Deze reis heeft me geleid naar de ombudsman, de burgemeester, wethouders en andere politieke figuren, waar ik heb gesproken over ons voortdurend geleden onrecht en de onbekwaamheid van degenen die zijn aangesteld om ons te begeleiden en ondersteunen in ons herstelproces.

Ik ben samen gaan werken met een groep ouders, waaronder mijn nicht Deborah Lisse om een motie in te dienen om zo onze eigen regie te verkrijgen in ons herstel.


Bovendien heb ik de eer gehad om samen te werken met Prinses Laurentien, een inspirerende vrouw, om te streven naar gelijkwaardig herstel. Samen met deze fantastische en intelligente dames werken we al maandenlang aan ons herstel. Onze recente ontmoeting heeft onze band versterkt, en we zijn vastbesloten om niet alleen voor onszelf, maar ook voor andere ouders die dit hebben overleefd, te blijven strijden. In dit blog wil ik graag delen hoe we als lotgenoten delen, helen en samenwerken aan een betere toekomst, en waarom het oprichten van een eigen locatie voor gedupeerde ouders zo cruciaal is.

Samen delen, helen en samenwerken:

Als gedupeerde ouders hebben we een gemeenschappelijk doel: gerechtigheid en het herstel van ons leven na het toeslagenschandaal. Door onze ervaringen en frustraties te delen, hebben we elkaar kunnen steunen en begrijpen. Het delen van onze verhalen heeft ons geholpen om niet alleen te voelen en heeft ons gesterkt in onze vastberadenheid om verandering teweeg te brengen. Samen hebben we een krachtig netwerk van steun en solidariteit opgebouwd, waarin we elkaar aanmoedigen en inspireren om door te gaan, zelfs op de moeilijkste momenten.


De weg naar herstel is geen gemakkelijke reis. Het vereist veerkracht, vastberadenheid en creativiteit. We hebben ontdekt dat door onze krachten te bundelen, we sterker staan en meer impact kunnen maken.

Een eigen locatie voor gedupeerde ouders:

Om onze missie voort te zetten en een duurzame impact te creëren, zijn we vastbesloten om een eigen locatie voor gedupeerde ouders op te richten. Deze locatie zal dienen als een veilige haven waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, ondersteuning kunnen vinden en gezamenlijk kunnen werken aan hun herstel. Het zal een plek zijn waar we onze eigen regie kunnen voeren en waar we de erkenning en begeleiding krijgen die we verdienen. Het oprichten van deze locatie is geen gemakkelijke taak, maar we zijn vastberaden om dit te realiseren, omdat het zo ontzettend nodig is voor de ouders die dit hebben doorstaan.


Als gedupeerde ouder heb ik niet alleen mijn persoonlijke ervaringen ingezet in deze reis naar gerechtigheid, maar ook mijn professionele achtergrond als iemand die zich al meer dan 20 jaar inzet voor ouders op het gebied van persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Mijn expertise en kennis hebben me geholpen om strategisch te denken en creatieve oplossingen te vinden voor de uitdagingen waar we mee geconfronteerd werden. Als professional begrijp ik de impact van deze kwestie niet alleen op individuele levens, maar ook op gezinnen, carrières en de maatschappij als geheel.


Het is mijn passie om ouders te ondersteunen in hun persoonlijke groei en succes, en ik geloof dat het herstellen van gerechtigheid en het oprichten van een eigen locatie voor gedupeerde ouders een integraal onderdeel is van dit proces. Door mijn professionele achtergrond kan ik bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van programma's en diensten die gericht zijn op het herstel en de veerkracht van gedupeerde ouders.


Samen met mijn medestanders en partners zet ik me in om niet alleen gerechtigheid te bereiken, maar ook om ouders te empoweren en hen de tools en middelen te bieden die ze nodig hebben om hun leven weer op te bouwen na deze traumatische gebeurtenis. Door mijn persoonlijke en professionele ervaringen te combineren, hoop ik een positieve impact te maken en bij te dragen aan een betere toekomst voor alle gedupeerde ouders.

Onze reis naar gerechtigheid en herstel is er een van vastberadenheid, veerkracht en samenwerking. Als gedupeerde ouders hebben we elkaar gevonden, hebben we gelijkgestemde individuen ontmoet en hebben we samengewerkt met invloedrijke mensen om onze stem te laten horen en verandering teweeg te brengen.


We delen niet alleen onze ervaringen, maar ook een visie op een betere toekomst


Sharing is caring 💜

Marisa Lisse77 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page