top of page

Vertrouwen herstellen na het toeslagenschandaal: Een persoonlijk verhaalHet toeslagenschandaal heeft diepe wonden geslagen bij de overlevers. De angst om mensen en organisaties te vertrouwen zit diep geworteld. Het is moeilijk voor te stellen hoe diep dit trauma gaat als het gaat om vertrouwen. Daarom wil ik mijn persoonlijke ervaring delen en benadrukken hoe belangrijk het is om de regie van ons herstel in eigen handen te nemen.


Als gedupeerde van het toeslagenschandaal kregen wij te horen dat we niet genoeg waren, dat we niets mochten en zelfs dat we fraudeurs waren. Instanties en professionals verklaarden ons voor gek en gingen zelfs naar de rechter om al onze rechten te ontnemen. Deze ervaringen hebben diepe littekens achtergelaten en maakten het moeilijk om nog vertrouwen te hebben in anderen.


Vorig jaar bevond ik me opnieuw in een dieptepunt tijdens mijn herstelproces. Ik weigerde voor de tweede keer te accepteren dat instanties mij zouden vernietigen. Samen met een aantal andere ouders besloot ik op te staan en te kiezen voor mezelf. We namen de regie van ons herstel in eigen handen.


In 2012 richtte ik stichting Mom Entrepreneurs op. Deze organisatie begeleidt en ondersteunt onder andere de overlevers van het toeslagenschandaal met het re-integratietraject Watch Us Grow in Amsterdam. Dit traject, met een duur van 12 maanden, is gericht op zowel persoonlijke als zakelijke ontwikkeling. We helpen deelnemers bij het vinden van hun droombaan, het starten van een eigen onderneming of het doen van vrijwilligerswerk.Samenwerking is essentieel bij het herstellen van vertrouwen. Watch Us Grow biedt een veilige omgeving waarin deelnemers elkaar kunnen steunen en begrijpen. Door het delen van ervaringen en het bieden van een luisterend oor, kunnen we samen werken aan het herstel van ons vertrouwen.


Meld je aan voor een intake:

Er zijn nog 5 plekken beschikbaar voor het re-integratietraject Watch Us Grow. Als jij je wilt bevrijden van de angst om anderen te vertrouwen en wilt werken aan je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling, meld je dan vandaag nog aan voor een intake. Samen kunnen we kijken of dit traject bij jou past.


Het toeslagenschandaal heeft diepe wonden achtergelaten bij de overlevers. Het herstellen van vertrouwen is een moeilijk proces, maar het is mogelijk. Door de regie van ons herstel in eigen handen te nemen en samen te werken met ervaringsdeskundigen, professionals en therapeuten, kunnen we stap voor stap ons vertrouwen herstellen.


Het re-integratietraject Watch Us Grow is ontworpen in samenwerking met ervaringsdeskundigen, professionals en therapeuten, die een waardevolle bijdrage leveren aan het herstelproces. Hun expertise en begeleiding helpen deelnemers om de diepgewortelde angsten en trauma's aan te pakken en een sterke basis voor vertrouwen op te bouwen.


Dankzij de betrokkenheid van deze specialisten kunnen we een veilige en ondersteunende omgeving bieden waarin deelnemers elkaar kunnen steunen en begrijpen. Samen werken we aan het herstellen van ons vertrouwen, zodat we weer vol vertrouwen in de wereld kunnen staan.


Het re-integratietraject Watch Us Grow biedt een platform voor persoonlijke en zakelijke groei, waarbij deelnemers kunnen profiteren van de kennis en ervaring van ervaringsdeskundigen, professionals en therapeuten.


Meld je aan voor het re-integratietraject "Watch Us Grow" en maak een afspraak voor een intakegesprek. https://form.jotform.com/233400847427354


Sharing is caring ✨

Marisa Lisse52 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page