top of page

Vraag jij je ook wel eens af of je een goede ouder bent voor jouw kind?

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2023

Het feit dat je deze vraag stelt, laat zien dat je om de relatie met je kinderen geeft en dat je graag een betere moeder of vader wilt zijn. Hier zijn enkele tips om een betere moeder en vader te worden:

1. Geef je kinderen onvoorwaardelijke liefde en steun: Laat je kinderen weten dat je onvoorwaardelijk van ze houdt en steun ze in bijna alles wat ze doen. Let wel op: uiteraard is het soms ook nodig om geen steun te geven bij onverantwoordelijke eisen van jouw kind.


2. Luister naar je kinderen: Luister naar wat je kinderen te zeggen hebben en geef hen de aandacht die ze verdienen. Hierdoor voelen ze zich gehoord en begrepen. Voeg LSD toe aan jouw communicatie met jouw kinderen en anderen.

LSD betekent, luisteren, Samenvatten en Doorvragen. Jouw kinderen voelen zich gehoord als je hun verhaal weet samen te vatten en daar vervolgens nog een vraag op te stellen. Dan toon je interesse en houd je het gesprek op gang. Gewoon doorvragen om jouw kind beter te leren kennen. Doorvragen heeft ook het effect op jouw kinderen dat zij leren nadenken over oorzaak gevolg.


3. Wees aanwezig: Breng tijd door met je kinderen en doe dingen samen. Dit kan een positief effect hebben op hun ontwikkeling en de relatie tussen jullie versterken. Kijk wat jouw kind leuk vindt om te doen en schrijf je kind in voor proeflessen in de buurt. Vaak zijn proeflessen gratis.

Heb je een uitkering of bijstand, dan kan je via de stadspas leuke dingen doen met jouw gezin.Check de Kidsgids Amsterdam om jouw kind gratis aan leuke leerrijke activiteiten in de buurt te laten deelnemen. Stadspasacties: cursussen uit de Kidsgids - Stadspas (amsterdam.nl)


Heb je als ouder een inkomen tussen de 1850 en 3600 Euro, dan kan je via Jeugdfond Amsterdam een subsidie aanvragen zodat je het lesgeld van jouw kind voor een geheel jaar als gift ontvangt. Check Home | Jeugdfonds Sport & Cultuur (jeugdfondssportencultuur.nl) En kijk of je in aanmerking.


4. Stel grenzen en regels: Stel duidelijke grenzen en regels op en zorg ervoor dat je kinderen begrijpen waarom deze grenzen en regels er zijn. Hierdoor creëer je een veilige omgeving waarin jouw kinderen kunnen opgroeien.


5. Zorg voor jezelf: Neem tijd voor jezelf om op te laden en goed voor jezelf te zorgen. Een gelukkige en gezonde moeder of vader kan beter voor haar kinderen zorgen. Jij bent het voorbeeld figuur voor jouw kinderen, alles wat je zegt en doet tegen jouw kinderen heeft effect op hun mening of gedrag. Leer beter communiceren met je kind door bewust na te denken over wat je kind mag horen/ontvangen en mag ervaren.


6. Leer van je fouten: Niemand is perfect en het is belangrijk om te leren van je fouten en deze te gebruiken als leermomenten.


7. Zoek hulp als dat nodig is: Als je worstelt met het ouderschap, zoek dan professionele hulp of praat met andere moeders. Er zijn veel online en offline gemeenschappen waar je terecht kunt voor steun en advies.


Het belangrijkste is om te onthouden dat het ouderschap een uitdaging kan zijn, maar dat je altijd kunt leren en groeien als moeder. of vader Toon liefde en steun aan je kinderen en blijf werken aan het versterken van jullie relatie.


Heb je een luisterend oor nodig? en benieuwd hoe wij kunnen ondersteunen bij de talentongtwikkeling van jouw kind? Kom een keer langs voor een ME Coffee Meet-up bij ons op locatie Change=Pro in Amsterdam Zuidoost.


Een coffee meetup kost 15,- (60 minuten) en kan je boeken bij de sectie ME-events op deze website.


Tijdens de coffee meetup bieden wij (Marisa en Charissa) jou een luisterend oor, zullen wij samenvatten en doorvragen. Ready to meet us? What's your story? See you at the Cross Road.
19 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page