top of page

Waarom persoonlijke ontwikkeling en economische zelfstandigheid belangrijke doelen zijn

Bijgewerkt op: 7 jan. 2019Ieder mens heeft dezelfde basisbehoeften. Behoefte aan eten, drinken, een thuis hebben, een veilig gevoel, goede scholing, een uitdagende baan, leuke vrienden en familie. Al het overige is secundair. Onder de secundaire basisbehoeften valt het verlangen om bezit te hebben over meer mooie spullen, een luxe auto, een master opleiding of een koophuis, noem het maar op. In dit leven is alles mogelijk, maar het komt wel met een prijskaartje. Met geld kun je alles kopen wat materieel is, want dat is wat we allemaal willen. Financiële onafhankelijkheid, zodat we meer kunnen kopen en meer kunnen consumeren.

Of toch niet? Want op vakantie gaan met het gezin, dat doe je niet zomaar. Hier moet je vaak voor sparen of een goed inkomen voor hebben. Niet iedereen heeft een erfenis om van te leven. In het leven moeten we om van a naar z te komen, vaak roeien met de riemen die wij hebben gekregen tijdens onze geboorte. Maar dan heb je de slimme onder ons, deze mensen zijn innovatief en ondernemend. Zij ruilen hun riemen in voor een motor, zodat zij tijd kunnen besparen om van a naar b te komen en tijd kunnen besteden aan de dingen in het leven die belangrijk zijn.

Alleen in jouw speedboot is natuurlijk ook maar alleen. Want wanneer je geen mensen om je heen hebt waarmee jij koers kunt varen en waarmee jij jouw geluk kunt delen, waarvoor doe je het dan? Wij mensen hebben de drang om ergens bij te horen en we voelen ons ook sterker als we onderdeel zijn van een community.

Al onze activiteiten zijn gericht op het het versterken van jouw levenskwaliteit. Het enige wat we van je vragen is ons te vertellen over alles waar je ooit van hebt gedroomd. Samen maken we een realistisch haalbaar ontwikkelingsplan en focussen wij op korte- en lange termijndoelen. Laat je inspireren door de ME Community.

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page