top of page

Wil je kiezen voor jezelf, KIES dan ook voor jezelf.


Als je oude shit niet verwerkt hebt, kan het niet worden losgelaten. Er is dan geen ruimte voor een nieuw verhaal, een nieuwe uitdaging, een nieuwe opleiding/baan of zelfs nieuw relatie. Die ruimte moet je maken.

Zet je oude verhaal op papier en schrijf een nieuw verhaal. Blijf het verleden niet herhalen in gedachten, maar VERWERK het, ruim het op! Ga naar binnen en kijk wat er nog zit wat weg kan, wat niet meer bij jou hoort en wat jou niet meer dient. Hoe kan jij jouw bestemming nu voelen als het onder alle shit verstopt zit. Ga door je angsten en pijn heen, eerder zal je geen oprecht geluksgevoel ervaren. Veel vrouwen die bij mij in de praktijk komen, zeggen dat ze altijd al voor zichzelf kozen. Of dat het verleden hen niet meer kan raken. Maar als het echt zo was, dan waren ze in de meeste gevallen niet bij mij gekomen. Ze hebben het onder het tapijt geschoven, alsof het niet meer bestond. Of maskers opgezet om het te voorkomen.


De echte boosdoener is je ego!

Alleen het ego vraagt zich af wat de toekomst brengen zal. Maar…. Wees gewaarschuwd. Het ego baseert zijn waarneming van de werkelijkheid op wat er in het VERLEDEN heeft plaatsgevonden.

Het projecteert het verleden op het heden en schept op die manier een toekomst die vergelijkbaar is aan het verleden.

Als wij bijvoorbeeld denken dat wij in het verleden iets tekort gekomen zijn, baseren we verwachtingen voor de toekomst op deze gedachte. En vervolgens proberen we het in het heden te compenseren.

Het boek “een cursus in Wonderen” vergelijkt het met mensen in een helder verlichte kamer. Ze houden de handen voor hun ogen en klagen vervolgens dat het donker is.

Het licht schijnt, maar ze zien het niet

Ze beseffen niet dat het heden de gelegenheid bied om opnieuw te beginnen.

Ik heb dat ook ervaren en zag soms pas achteraf dat ik een kans of nieuwe ervaring had gemist. Met name op het gebied van relaties. Het verleden nam mij dan zozeer in beslag, dat ik de kans op een andere ervaring in de toekomst mis liep.

Je krijgt namelijk vaak genoeg kansen, maar je moet ze ook benutten!

Mijn gedachten en gedrag gooiden vaak roet in het eten. Het had namelijk geen zin om een nieuwe relatie “te vragen” wanneer ik onder nieuwe omstandigheden met dezelfde manier zou omgaan, door hetzelfde te denken en het zelfde te gedragen als dat ik gewend was. Te kijken en aannames gebaseerd op het verleden. Door niet mezelf te zijn bijvoorbeeld omdat ik druk was met (over)compenseren.

Tot ik een weg gevonden had om af te rekenen met mijn “innerlijke demonen”, mijn negatieve emoties en denkpatronen gekoppeld aan de ervaringen uit het verleden. Deze moest ik doorbreken, loslaten om te helen en niet langer meer gekweld te worden, zodat ik niet steeds opnieuw hetzelfde zou ervaren en creëren. Niet telkens opnieuw tegen dezelfde blokkades aan zou lopen. Want onze innerlijke “toestand” bepaald namelijk hoe we ons leven ervaren.

Geluk zit in jou, meestal verstopt onder een tapijt van alle beren die je weggestopt hebt, van wat jij niet wil zien en angstvallig uit de weg probeert te gaan. Heb jij ook last van terugkerende patronen en situaties? Bijvoorbeeld in het aantrekken van steeds weer de verkeerde relatie.

Neem dan contact met mij op! Samen kijken we wat ik voor jou kan betekenen. Een traject afgestemd op jouw situatie, behoefte. Jouw innerlijke transformatie van relatie stress, naar relatie succes. Je weer lekker in je vel voelen en gelukkig in en met je lijf.

Op weg naar helderheid, (innerlijke) rust & Geluk zodat jij je weer meer ZEN in Love, Life, Bizz & Body kunt gaan voelen.


"Ik heb geen tijd" of "Ik heb geen geld" is geen excuus!, het is een kwestie van PRIORITEIT. Als je iets echt wilt, dan maak je tijd, dan creëer je dat je wel het geld bij elkaar krijgt!! Ga keuzes maken die goed voor jou voelen, baal je van alles waar je nu inzit, dan verander je je keuzes en daarmee je denken. Stap uit je comfortzone. Als je binnen je comfortzone blijft, groei je niet verder!

Het geluk zit in jou!

Stop met klagen en twijfelen. Stop met denken en ga doen. Ga doen waarvoor jij op deze wereld bent.

Liefs,

Manja Woman’s Transformologist®️ bij ZENsitief Gezin

44 weergaven0 opmerkingen
bottom of page